Bloggnorge.com // Harkmark sko og søm
Start blogg

Harkmark sko og søm

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Sko fra Voss i Hardanger

Kategori: Små sko til utstilling | 0 kommentarer » - Skrevet søndag 17. januar , 2016 kl. 13:02

I dag er jeg klar med ett par sko fra Voss, Hardanger. Et par sko som tilsvarer skoene fra Voss kommer også fra Agder. Hvordan disse henger sammen vet jeg ikke.

P1030495

Binnsålen er pinnet til lesten, overlæret kan pinnes til.

P1030498

Dette er binnsøm i binnsålen. Tråden er av lin med 3 kårder(enkle tråder).

P1030499

Den venstre skoen på bildet har binnsømmen ferdig om hele sålekanten, den høyre er pinnettil lesten.

P1030500

Dette er et veldig nyttig verktøy. Jeg holder lesten fast med ei spannereim(svart) som strammes med foten mot gulvet. Arbeidet ligger i ro i samme høyde underveis i arbeidet og fjøla hviler på fanget.

P1030501

Mellom binnsålen og yttersålen trengs gelenk, Den bygger skoen og stiver av delen av skoen som ikke når bakken. Her bygger jeg gelenken av kork. Jeg limer med gummimelk, ikke kontaktlim.

P1030503

Avsøm langs sålekanten, sømmen legges inn i en syleppe, som kan legges ned over sømmen, slik at den ikke blir skadet av bruken.

P1030524

Skoene er klare. Overlæret er pusset med klar skokrem fra Kiwi, akkurat denne er jeg ikke så begeistret for, den blir for hvit, og ikke klar.

Originalene har snøring knyttet i sløyfe i de midterste hullene. Men overlæret er så åpent at dette var pynt og ingen egentlig snøring.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.