Bloggnorge.com // Harkmark sko og søm
Start blogg

Harkmark sko og søm

Bare enda et Bloggnorge – Gratis blogg-nettsted

Dufsesko, ferdig 02.02.2016

Kategori: Skoen underveis | 1 kommentar » - Skrevet onsdag 3. februar , 2016 kl. 21:46

I dag satte jeg siste spikeren i hælen og kunne avbilde skoene etter en tid under produksjon.
Jeg har brukt dem på lesten og stilt dem ut som halvferdige for å vise hvordan sko ser ut underveis, som en slags sko ultralyd. Slik har jeg hatt dem i snart to år, men det er enda morsommere å være ferdig.

Overlæret er lilla storfe, foret av natur kalv. Med sømmer i overlæret som pynt og stor stas. med kors og røde maljer på pløsen/tunga, og blå maljer i snøringen. Og blå tittekant/beeding i kanten i skaftet.
jeg mener at sko skal få flotte seg med pynt, og stas. Dusk av ullgarn, må settes på til slutt for å ikke bli ødelagt underveis.

Overlær, november 2013

Overlær, november 2013

P1020494

Overlær pinnet og sydd til binnsålen med rand, mars 2014.

P1020502

Skoen sett fra undersiden, binnsåle, rand.

IMG_1383

I går, skoene ferdig laget, og står i press for å sette hælen. Den alt for store gummiflikken er ikke festet ennå, en siste justering før sålekant og hæler males og får sin finish med farge, voks og krem.

IMG_1391 IMG_1394
Så endelig klare med sort sålekant og hæler, med brune dekksåler over binnsålen innvendig og dusk på tuppen. Dusk eller dufs – dufsesko i Øst Telemark tradisjonen. Etter eget hode og hjerte.

 

Annonser

Kommentarer

  1. Kari Westgaard sier:

    Hei
    Jeg synes disse dufseskoene er så flotte. Ville gjerne hatt noe lignende til bunaden min. Er det mulig å bestille disse eller noe lignende?
    Hilsen Kari

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.